Оваа година на доделувањето Златни глобуси преовладуваше елеганцијата над сексипилот, но провокативните деколтеа не изостанаа.

Доколку се доделуваше награда за најдеколте, оваа година дефинитивно наградата ќе ја понесеше Кејти Пери. Пејачката изгледаше прекрасно во нежно розов фустан, кој нејзините атрибути ги стави во прв план.

Младата мајка Оливија Вајлд се потруди на сите да им покаже дека својата фигура ја доведе до совршенство после бремениста и породувањето.