Истражувањето кое е спроведено во САД Вашингтон Универзитетот покажало како ракот на кожата почесто се појавува на левата страна на телото.

Можеби ова ќе ви звучи чудно, но секојдневната активност ги зголемува шансите за добивање на оваа болест. Научниците сметаат дека причината е изложеност на сончевите зраци од левата страна при возењето.

Стаклото на вашиот автомобил може да го запре поголемиот дел од УВА зраците, кои со текот на времето исто така може да доведе до значителна штета на кожата.